Зустріч У Вейшана і делегації з Китаю," Шовковий шлях"як розвиток міжнародної культури!
11 Лист 2016Дата публикации
ПодіїКатегорія статті
7783Кількість переглядів
1Кількість лайків


Ось і поїхали гості з Китаю. Ще недавно чекали їхнього приїзду, все думали з Лю Юйданем, організатором проекту «Китай – Україна», та з іншими організаторами цієї зустрічі,  як все звести в одне, щоб гості залишилися задоволеними. Адже йшлося навіть не про особисту кар'єру, а про нашу Україну. Головне в таких зустрічах це те, що ти зможеш зробити згодом для оточуючих,  і дуже приємно, коли це вдається!                                                                                                                                                                                                                                                               


                                 

     Команда і зробила все дуже добре. Я вдячний кожному, хто був поруч у ці дні! Привітав гостей в готелі художній коллектив «Зернятко», лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів  (керівник – заслужений працівник культури України Раїса Заклецька).          


Діти в національному одязі співали і говорили приємні слова, дарували квіти всім гостям, а пану Wu Weishan вручили коровай. Моя помічниця Ніна Крохмалюк - фіналістка Національного конкурсу "Міс Україна"-  вручила гостю прекрасний букет, який склав я сам!                                                                                                                                                                                                                                  


Міністерство посприяло щодо відвідування Київського національного музею російського мистецтва та Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, адже гості приїхали не тільки для розмов - попереду важливі зустрічі і переговори міжнародного рівня!                                                                                                                             


          Музеї гостям дуже сподобалися, У Вешан розглядав кожен експонат, кожну роботу, фотографув деталі, одразу зрозуміло, що ця людина є високультурною та високодуховною.                                


Дехто з організаторів вже почав нервувати, бо на обід ми вже запізнювалися. Запитали в У Вешана, чого би він хотів більше - провести ще деякий час у музеї, чи поїсти?  Як я і підозрював, він захотів побути ще в музеї! На обід запізнилися на хвилин сорок.                                                                                          


Під час обіду були привітання Міні-міс України та Міні-міс Світу Анастасії Дідух, красуні з кращого агентства світу «Принцес», яку очолює Міс Україна-2011 Ярослава Куряча. Анастасія спеціально приїхала з Вінниці, аби привітати поважну делегацію на чолі з У Вешаном!                                       


 Потім була академія мистецтв, де нас зустрічав мій земляк і великий графік сучасності, президент академії Андрій Чебикін.                    


Потім  - велика академія, 


оглядова екскурсія на яхті, а далі на нас чекала вечеря і розважальна програма від неперевершеної групи «Врода» разом з художнім колективом «Зернятко» під чуйним керівництвом неймовірної Раїси Заклецької. 


Атмосфера настільки була чудовою, що невдовзі У Вешан почав танцювати разом з колективами, а Пан Ікуй все фотографув і не міг намилуватися українською вродою та високим професіоналізмом виконання. Були й інші виконавці, але особливо порадувало гостей маленьке тигреня. 


Вранці нас зустрів мій друг Любомир Павлович - генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, археолог, доктор історичних наук. 


Потім - екскурсії по території. Особливо вразили печери!


Знову музей, без якого не можна уявити ні Київ, ні Україну, - музей Івана Гончара! 


Знову приїхав на зустріч сам директор музею  та Українського центру народної культури  Петро Гончар!


У Вішаню я подарував керамічну тарілку, якій він був невимовно радий! 


Зустріч в Міністерстві культури України відбулася в дружній і приємній атмосфері, 


У Вешаню Євге́н Нищу́к, Міністр культури України, Народний артист України, вручив  орден.



А далі - найскладніше, тому що трохи затримавшись в міністерстві, після підписання та обговорення офіційних тем, ще й потрапили в пробку, отже відвідування Національного художнього музею України, де мало бути офіційне відкриття виставки Народного художника України Володимира Козюка (моє), присвячене прибуттю гостей з Китаю, зависло в повітрі. 


Коли ми приїхали, усі вже чекали, довго чекали, і тому деякі події пішли не за планом. 


Дуже виручила моя дорога подруга і прекрасна людина Анна Заклецька з колективом «Зернятко», вони взяли на себе все, і людям не тільки не було нудно, а з’явилася можливість поглинули у справжню атмосферу українського духу! Немає слів для подяки цим людям! 


Радник Президента України Ігор Гринів зустрів біля входу, виступити зі словом вже не зміг, бо і так вже затримався, тому дали слово представнику делегації, почесному гостю презентації - пану У Вейшану - директору Національного художнього музею Китаю, видатному скульптору сучасності і головному художнику Китаю за сумісництвом, який відвідує Україну вперше! 


Приємно, що він дуже хвалив і мене, і мої роботи, сказав, що хоч знаходиться в залі, завдяки картинам йому здається, що він в Китаї, також сказав, що рідко який іноземець здатний так відчути, а тим більше - написати - природу його країни, адже мабуть для цього потрібно не просто писати, а й любити Китай! 


Дуже приємно було, що мій проект відвідав Президент Національної академії Андрій Чебикін! Я вибачився перед заступниками міністрів України, перед Народними депутатами України і надав йому слово відразу після У Вейшаня Це в Китаї означає, що надав людині велику честь і повагу! А все тому, що мистецтво повинно розвиватися, і кому, як не академії мистецтв, це робити. Китайцям цей жест дуже сподобався. 


Дякую Андрію Володимировичу за довгий і змістовний виступ! Спасибі всім, кого назвав вище, за мудрість, терпимість і розуміння! Потім виступила Тамара Мазур - заступник Міністра культури України та наш хороший друг, яка нам від душі допомагала у всьому, за що їй низький уклін! 


Мій друг Сергій Кудлаєнко - Народний депутат України - привітав від корпусу депутатів відвідувачів виставки. 


Після теплих слів для всіх гостей без винятку ( я вдячний завжди всім і кожному,  хто мене підтримує і любить) я вручив одну картину дорогому гостеві У Вейшану. Ця робота після того, як буде відправлена до Китаю,  займе своє місце в Національному музеї, як символ дружби між нашими народами, а другу роботу подарував нашому Національному художньому музею України, бо це було б несправедливо, коли в музеях Китаю вже є мої чотири роботи, а в наших – ще не скрізь!


Після цього У Вейшана нагородили ще від фонду першого президента України! 


А потім - наш головний сюрприз! Вітання від нашого найкращого партнера, з яким ми вже раніше зробили чимало добрих справ, комітету національного конкурсу «Міс Україна» і особисто від Ірини Копаниці - виконавчого директора Національного конкурсу "Міс Україна", Олександри Кучеренко - переможниці Національного конкурсу "Міс Україна 2016"(яка невдовзі боротиметься за перемогу у світі, де ми бажаємо їй успіху, адже вона неперевершена) та Анни Бєлової  (першої віце-міс Національного конкурсу "Міс Україна", володарки титулу" Міс Земля. До речі, Анна  нещодавно в Малайзії була саме з моєї картиною, і представила на весь світ не лише себе та Україну, а й мої творіння!


! Ну і квіти, багато квітів - нашим шановним гостям!


Перегляд музею, підписання договорів з неймовірною Юлією Литвинець - генеральним директором Національного художнього музею України! Потім спілкування з чисельних гостями, кожен з яких - особистість!


Микола Джига - народний депутатгенерал-полковник міліції, кандидат юридичних наук. Тетяна Мельник – заступник директора БО Президентський фонд Л. Кучми «Україна»,  Олег Іваненко - голова Національного конкурсу "Книга рекордів України", рекордсмен світу; Юрій Вакуленко- український живописець, графік, генеральний директор Національного музею російського мистецтва, Лихач Лідія - директор видавництва "Родовід", організатор міжнародних проектів у галузі культури; пан Ікуй - організатор міжнародного форуму по культурі «Шовковий шлях» (Китай)(на якому, до речі, і були представленні мої роботи!);
 Ван Ксюфнг, Хан Цзіньсун Лі Мейна - керівники відділів Національного художнього музею Китаю;
Чі Хун Ян - представник Асоціації скульпторів міських скульптур Китаю; Ольга Дудник – Краща модель України – 2012;




Валерій Бондарчук - голова Вінніцькоі організації "Вільна Громада"; Сергій Комаровський - найкращий ведучий радіопрограм України; Олег Пінчук - скульптор, заслужений художник України; Ігорь Мельничук, «Заслужений художник України»
доцент кафедри живопису та композиції НАОМА; Владо Роглев -  один із найкращих фахівців у мистецтві, директор галереї М 17; Марина Мураневич - директор художнього салону «Візантія»; Юрій Гулевич – управляючий  PR-агентства «Дель Арте»;   представники посольства Китаю, та багато-багато інших, яким  - велике спасибі! 


Потім  - святкова вечеря! На вечері було багато хороших слів, У Вешань мені подарував пензлі (роботи китайського майстра) і написав там теплі слова. Ніколи не буду писати цими пензликами, це буде одним із найважливіших подарунків в історії мого життя, бо це символ моста між культурою наших краї (до слова, пензлів у в коробці два!) Як початок і кінець, як день і ніч, як інь і янь, як дві країни, які так далеко один від одної, Європа і Азія, але міст, який ми побудували, їх зробить одним цілим, як коробочка об'єднала пензлики! 


Я люблю свою країну Україну найбільше, але, побувавши більш ніж в 50 країнах, на друге місце поставив Китай, адже жив його мріями все життя і, побувавши там, полюбив назавжди! Людина може брехати, художник - ніколи, бо люди прочитають його душу через його картини. Дуже радий, що душа моя чиста, як і чиста річка, та, що на картині, яку подарував своєму другові У Вейшану, сказавши при цьому, що ця річка, наче  його душа! Відлітаючи, він сказав, що скоро зустрінемося в Пекіні, дуже чекаю, бо той міст, що ми разом побудували, потрібно зміцнювати з двох сторін, а потім, коли він буде міцним, ми всі станемо на нього і зустрінемо з одного боку сонце, а з іншого - веселку!

Категорії
історія Владимир Козюк koziuk vladimir Вінничина Поділля Україна володимир козюк Вінниця душа етнографія живопис картини життя українці живопись красуні девушки Народний художник України українки дівчата гарна дівчина The best artist конкурс справжнє фото женщины Китай Шовковий шлях Шелковый путь Кращий Художник / The Best Artist 2018 село чжанцзяцзе Wu Weishan Кращий художник Міжнародний мистецький пленер бабусі старенькі Аватар Лю Юй Дань родина Ігор Ільчишен Вікторія Рихлюк Подорож Путешествия королева книга рекордів України ікони Пекин Avatar Hallelujah Mountain Шаолинь Анна Турапина, модель Хата під стріхою Володимир Продивус Ікітос джунгли женщыны листівки Озеро «Баофэн» Брюс Ли Теракотова армія Сіань Гроти Лунминь Лоян Великая китайская стена Світлана Теренчук Олександр Теренчук Аркадій Васильович Сорока Михайло Никифорович Чорний кохання У Вейшан Олександра Кучеренко Одеса Золотий Мангуст Магомед Магдієв Лернік Мусаєлян Група Gipsy Kings Юрій Лук`яненко  Ельбрус Тадеєв Асилбек уулу Дамирбек Сергій Кривулько, Олександр Хижняк Іву Фотан Цзиньхуа Гостевія Зачароване озеро Тамеро Арталь Перу Амазонка Южная Америка В’єтнам Даклак Слон Шоу Vietnam Việt Nam Daklak elephant con voi Гваделупа Guadeloupe 瓜德罗普岛 Українка Красуня female beauty Ukrainian beauty Ukrainian women Ukrainian girls romantic photo beautiful women very beautiful woman Ukraine
Інші статті Історія однієї картини
У кожного художника є злети і падіння. Є роботи які з часом можна і навіть потрібно спалити, а є ті, які вже стануть власною історією життя.  Аналізуючи свої роботи визначив ті, які можна впевнено назвати улюбленими. Одною з перших такою  стала робота «Перед грозою» 2005 рік. Саме ця робота є знаковою, вона не тільки є етапним... Читати далі
Роздуми про восьме березня
Ніжнісь весни! Чи можлива весна без жінки? Звичайно ні, бо коли не буде жінок, тоді земля покриється товстим шаром снігу і криги, замерзне все живе навкруги. Але варто хоч одній жінці посміхнутися, як уся крига скресне, світ знову оживе, так як йому буде для чого існувати знову. Особисто я вдячний Богу, за те суцвіття жінок, які... Читати далі
Коментарі

11667355Кількість переглядів на сайті
4521Кількість фотографій на сайті

222